Hållbarhet

På Convise har vi en värnande kultur och för oss är det självklart att vi tar hand om oss själva, vårt samhälle och vår natur. Vi är måna om att hantera vårt klimatavtryck så medvetet som möjligt, så att vi också kan hjälpa våra kunder och underleverantörer att göra likadant.

Hållbara insikter.
För framtidens utsikter.

Låt oss hjälpa dig att nå dina klimatmål med våra hållbarhetsinsikter. Vi utför koldioxidberäkningar, ger konkreta förslag på optimeringar för att minska ditt CO2-avtryck samt jobbar proaktivt för hur vi tillsammans hittar materialbesparingar i projektet.

Våra koldioxidberäkningar synliggör det osynliga

Med våra koldioxidberäkningar får du koll på hur mycket koldioxid installationen av sprinkleranläggningen kommer att generera.

Vi kan utföra beräkningar på hela eller delar av sprinkleranläggningen som ger en bättre insyn i projektets koldioxidavtryck och ett tydligare underlag för era egna klimatmål.

Våra beräkningar är exakta och innefattar alltid samtliga komponenter i era system – även de som inte finns redovisade i 3D-modeller och ritningar – såsom upphängningar och kopplingar.

Optimeringar som
leder till besparingar

Något som är bra kan också bli bättre och vi är måna om att se optimeringsmöjligheter i ert sprinklersystem. När vi väl vet vad vi har att göra med, så vet vi också hur vi kan göra det bättre!

En åtgärd kan vara att justera rördimensionerna på rätt ställen för att minska CO2-avtrycket från installationen, spara arbetstid i utförandet och dessutom skapa en bättre arbetsmiljö för montören.

När vi optimerar finner vi ofta förbättringspotential som ger positiva ringar på vattnet för hela projektet.

Smart inventering tillsammans för klimatet

Med kunskaper och erfarenhet från vår egen inventering av Scope 1, 2 och 3 i GHG-protokollet hjälper vi gärna dig på din resa mot dina klimatmål.

Vi har koll på vårt eget avtryck, så när ni tar hjälp av Convise behöver ni aldrig tänka på odefinierade utsläpp, varken från oss eller våra underleverantörer.

Tillsammans tar vi oss framåt. För klimatet!

Ett perspektiv på CO2

ton CO2
sprinklerhuvuden
0

1 000 sprinklerhuvuden, i hög riskklass, motsvarar ca. 35 ton CO2.

kubikmeter
0

En sprinklerbassäng på 450 m3 motsvarar ca. 35 ton CO2.

personer
0

På ett år motsvarar 4,5 personers konsumtion, i Sverige, ca. 35 ton CO2.

Visioner.
Kompensationer.
Reduktioner.

Vi har alla en skuld till miljön vi verkar i. Det är dags att investera på riktigt. Vår vision är att bli klimatpositiva, att gå bortom vår egna klimatskuld med ambitionen att kompensera mer än vad vi gjort oss skyldiga till och samtidigt reducera vår inverkan på klimatet. 

10%

Vårt mål är att aktivt minska vår verksamhets klimatavtryck med 10% varje år. 

På resan redogör och kompenserar vi för hela vår värdekedja.

2021

Convise utsläpp: 95 ton CO2
Utsläpp per medarbetare: 3,7 ton CO2
Convise kompensation: 125 ton CO2
Kompensationsprojekt: Indus Delta Blue Carbon, via South Pole

För vårt klimatavtryck år 2021 har vi valt att klimatkompensera genom klimatfinansieringsprojektet Indus Delta Blue Carbon – en insats som äger rum i Pakistan och fokuserar på att återställa viktiga mangroveskogar.

Projektet stödjer lokalbefolkningen och har redan planterat 75 000 hektar mangroveskog. Genom detta bidrag hjälper vi till att skydda kusten, stärka motståndskraften mot klimatförändringar och samtidigt främja hållbart fiske. 

Indus Delta Blue Carbon går genom det världsledande konsultföretaget för koldioxidfinansiering, South Pole, och är registrerat och godkänt enligt Verra-standarden – Standards for a Sustainable Future.

2022

Convise utsläpp: 84.3 ton CO2
Utsläpp per medarbetare: 3.3 ton CO2
Convise kompensation: 100 ton CO2
Kompensationsprojekt: Skogsbevaring på Afognak Island, via South Pole

För vårt klimatavtryck 2022 stödjer vi Afognak Island Forest Preservation-projektet i Alaska. Afognak, den näst största ön i Kodiakarkipelagen, huserar Kodiakbjörnen och mångfaldig fisk.

Projektet bevarar 8,219 hektar regnskog, förhindrar avverkning, och har räddat områden från timmerproduktion sedan 2005. Det främjar biologisk mångfald och skyddar miljön genom att behålla skogen intakt. Projektets lågintensiva förvaltning och 30-åriga krediteringsperiod säkerställer skyddet av de gamla skogarna för evigt. 

Vi är stolta att stödja detta hållbara skogsbevaringsprojekt.

2023

Kommer snart

Convise utsläpp: Under uträkning
Utsläpp per medarbetare: Under uträkning
Convise kompensation: Under uträkning
Kompensationsprojekt: Under utredning

Även de
små sakerna räknas

Vi vill att vår interna kultur på Convise ska genomsyras av smarta, medvetna val. Det hjälper oss att påminnas om att även de små sakerna i vår vardag har stor betydelse för miljön.

Ren transport

På Convise erbjuder vi alla anställda att ta sig till och från jobbet fossilfritt. Hos oss kan alla välja förmånscykel via BikeLease och vi har laddstationer på jobbet. Vårt mål är dessutom att hela vår fordonsflotta ska vara eldriven senast år 2027.

Ärligt kaffe

Vi har bytt ut vårt kaffe till hållbart kaffe från Lykke Kaffegårdar. Genom att välja hållbart odlade kaffebönor från certifierade gårdar bidrar vi till att bevara värdefulla ekosystem och stödja rättvisa och hållbara jordbruksmetoder.

Återanvändning av teknik

E-waste, eller E-avfall, är någonting som lätt går under radarn. Vi lämnar in våra uttjänade datorer och elektronikprylar för renovering som sedan får ett nytt liv på andrahandsmarknaden.

En hållbar strategi med GHG-protokollet

I vårt hållbarhetsarbete följer vi riktlinjerna i GHG-protokollet som ger oss en stark helhetsbild av vår klimatpåverkan och vilka områden vi behöver fokusera på för att minska vårt avtryck.

Med GHG-protokollets Scope 1, 2 och 3 har vi täckt av hela vår värdekedja och resultatet har gett oss värdefull information för att utveckla och implementera målinriktade hållbarhetsstrategier.

Vi fortsätter att vara engagerade i att vara en föregångare inom hållbarhet och arbeta mot vår vision att bli en klimatpositiv organisation.

Certifierade enligt ISO 14001

Vi jobbar aktivt med att strukturera och systematisera  våra arbetssätt som leder till effektivare hantering av resurser och minskat koldioxidavtryck.

Vi är extra stolta över vår certifiering enligt ISO 14001 för vårt miljöledningssystem. Denna prestation är ett resultat av vårt dedikerade arbete för att minimera vår miljöpåverkan och främja hållbarhet inom vår verksamhet.

Kontakta någon av våra hållbarhetsexperter

Prata med oss om ert nästa hållbara projekt. Vi är certifierade enligt ISO 14001 (och 9001) och därför kan ni använda oss som leverantör när ni har krav på er hållbarhet.

Jonathan Eriksson, Sprinklerkonsult på Convise

Jonathan Eriksson

Sprinklerkonsult
Jonathan Eriksson
Sprinklerkonsult
Telefon
Alexander Viiri, Sprinklerkonsult på Convise

Alexander Viiri

Sprinklerkonsult
Alexander Viiri
Sprinklerkonsult
Telefon
Sara Waldén, Sprinklerkonsult på Convise

Sara Waldén

Sprinklerkonsult
Sara Waldén
Sprinklerkonsult
E-post
Telefon
Elina Wikström, Sprinklerkonsult på Convise

Elina Wikström

Sprinklerkonsult
Elina Wikström
Sprinklerkonsult
Telefon
Emma Gahne, Sprinklerkonsult på Convise

Emma Gahne

Sprinklerkonsult
Emma Gahne
Sprinklerkonsult
E-post
Telefon
Robert Yngvesson, Sprinklerkonsult på Convise

Robert Yngvesson

Sprinklerkonsult
Robert Yngvesson
Sprinklerkonsult
Telefon

Förstå hur vi arbetar och vad som driver oss

Vårt sätt att arbeta, förutom våra exceptionella talanger, är det som särskiljer oss mest från andra.

Nyfiken på mer?
Läs mer om vår kultur!

Få en känsla för vad som är viktigt för oss och hur vi ser på vårt arbete, våra projekt och framför allt varandra.

Bli en av oss!

Se våra lediga tjänster

Hur länge du arbetat eller studerat är inte det viktiga för oss. Välkommen med din ansökan redan idag!