Du visar för närvarande Convise projekterar nästa kontorshus i Sthlm New

Convise projekterar nästa kontorshus i Sthlm New

För några veckor sedan levererade vi granskning av systemhandling för nästa kontorshus som Skanska uppför i Hammarby Sjöstad i sitt projekt Sthlm New.

Projektet benämns Sthlm New 02 och består av två sammanlänkade byggnader som är nio våningar högt. Total byggnadsyta är runt 17 000 kvadratmeter. Förutom kontor kommer projektet inrymma den nya tunnelbaneuppgången från Gullmarsplan när den nya blåa linjen byggs. I entréplan ges även möjlighet till kommersiella lokaler och i källarplanet finns parkeringsgarage.

Vi utför sprinklerprojekteringen och stigarledningsprojekteringen, vi är som sagt nu i systemhandlingsskede. Planen är att vi övergår i bygghandlingsfas i början av nästa år där tanken är att vi ska ta fram fullständiga handlingar för en utförandeentreprenad under nästa år.

Samir Ekasriouen är handläggare hos oss och Israel Leyton är projektör för projektet. Vi är såklart glada och tacksamma över att vi har fått fortsatt förtroende tillsammans med Skanska att vidareutveckla det nya området Sthlm New.