Du visar för närvarande Convise leder sprinklerprojekteringen av Electrolux nya ”15-minuterskvarter”

Convise leder sprinklerprojekteringen av Electrolux nya ”15-minuterskvarter”

Convise projekterar kontorsbyggnaden i Electrolux nya ”15-minuterskvarter” på Kungsholmen. Ett kvarter med ett genomgående miljö- och hållbarhetstänk.

– Det här är det första trähuset och den helt klimatneutrala byggnaden som vi projekterar för, vilket känns jättekul och viktigt att få vara en del av, säger Samir Ekasriouen, projektör på Convise.

I Stadshagen på västra Kungsholmen har Electrolux (Fastighets AB Gångaren 13) påbörjat ritningarna av ett nytt kvarter där det mesta ska gå att nå på 15 minuters promenadavstånd. I närheten ska bland annat butiker, restauranger, träningsanläggningar och caféer finnas. Det nya kvarteret har en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil med hyrbara odlingslotter, biodlingar och insektsbäddar. Den lokala odlingen kommer sedan att försörja restaurangerna i området. 

I projektets första etapp utför Electrolux en utbyggnad av sitt huvudkontor med 8000 kvadratmeter och 100 nya bostäder. Convise har varit med sedan projektets början 2019 då med systemhandlingarna under Archus Arkitekter och därefter har lett projekteringen av de nya kontorshusen.  

– Vi är väldigt glada över att Convise är med oss på denna resa. I projektet jobbar vi nära över disciplingränserna vilket är ett krav för att säkra helheten utifrån säkerhet och funktion, hållbarhet och estetiska krav. Det blir särskilt viktigt i detta projekt eftersom interiören, som framkommer tydligt genom de generösa glasfasaderna mot det nya torget, är en del av arkitekturen”, säger Ulrika Kågström, fastighetschef på Electrolux huvudkontor.

Convise beställare under bygghandlingsskedet som påbörjas i oktober 2021 är Skanska AB. 

Fastigheten Gångaren 13 ägs gemensamt av Electrolux AB och Electrolux pensionsstiftelse genom Gångaren Holding AB.

Har du frågor om projektet? Välkommen att kontakta:

Samir Ekasriouen
[email protected]
0760-02 01 52